1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Automatiska larm fungerade inte

De automatiska brandlarmen och trygghetslarmen i Karlskrona och Ronneby kommun var ur funktion på tisdagen. Samtidigt hade även Landstinget Blekinge fel på sin telefonväxel.
Nyheter • Publicerad 7 november 2007

Automatiska larm i Karlskrona och Ronneby kommun som kopplas till SOS Alarm fungerade inte. Det gällde bland annat automatiska brandlarm och trygghetslarm inom hemtjänsten. Brandlarm var istället tvungna att ringas in manuellt till 112.

- Vi sprider den här informationen i vår organisation så att alla ökar tillsynen. Hemtjänsten har rutiner för det här, säger Thomas Johansson på Karlskrona kommuns informationsenhet.

Klockan 18.30 på kvällen beräknades felet vara avhjälpt, senare på kvällen ändrades den tiden till 22.00.

- Annars får vi fortsätta öka beredskapen.

Landstinget Blekinge hade också problem med sin telefonväxel. Det var en avgrävd telekabel i Kristianstad som gjorde att det sedan i tisdags förmiddag inte gick att ringa till eller från landstingets fasta telefoner. Reparationer pågick och växeln fungerade igen vid 17-tiden på eftermiddagen. Akut sjuka hänvisades under tiden till larmnumret 112. Även Karlshamns kommun och Sölvesborgs kommun hade fel på sina telefonväxlar.

Elsa Mångård
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.