1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Årets första bleking heter Alva

Alva blev det nya årets förstfödda i Blekinge. Hon kom till världen klockan 09.23 på nyårsdagen.
Nyheter • Publicerad 2 januari 2006
Lycklig familj. Malin Håkansson och Jens Ericsson är trötta, men lyckliga. Alva är deras första barn och hon har varit mycket efterlängtad. Foto: Hans G Friberg
Lycklig familj. Malin Håkansson och Jens Ericsson är trötta, men lyckliga. Alva är deras första barn och hon har varit mycket efterlängtad. Foto: Hans G FribergFoto: Hans G Friberg

Det blev inget direkt nyårsfirande hemma hos Malin Håkansson och Jens Ericsson i Mörrum. Men det gjorde inget, för det var större saker på gång. Vid halv sju på lördagskvällen annonserade det lilla livet de väntat på i nio månader att nu, nu var det minsann dags för entré.

3630 gram

Klockan 04.00 på nyårsnatten bar det av på vintervägarna till Karlskrona. På förlossningsavdelningen väntade personalen och paret skrevs in. Strax före halv tio var det klart. 3630 gram och 52 centimeter Alva hade kommit till världen.

-Det är fantastiskt, säger Malin Håkansson när BLT hälsar på framåt eftermiddagen.

Alva ligger i mammas famn och sover stilla, trött efter nattens och morgonens äventyr. Pappa Jens Ericsson sitter vid deras sida och njuter av just det där att ha blivit pappa.

Första barnet

Det är parets första barn och de är i det närmaste hänförda. De är helt överens om att det de just varit med om är den bästa nyårspresent som tänkas kan.

-Det är det största som kan hända, säger de båda och tittar ömt på sin dotter.

Alva själv sover vidare i lugn och ro. Trygg hos trötta, men oerhört lyckliga, föräldrar.

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.