1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Anmälarna missnöjda med faxets innehåll

Personerna bakom orosanmälan är kritiska till polisens tolkning av deras uppgifter.
– Vi var tydliga med att man såg att hon inte blivit slagen av ett barn, säger en av anmälarna.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2014

Personerna som kontaktade polisen på långfredagen är kritiska till polisens formuleringar i faxet.

– Polisen har förminskat innehållet i vårt samtal. Vi sa att hon hade en blåtira som hennes bror inte kunde ha gett henne, säger den ena anmälaren.

Det var han och en an­hörig som bor granne med flickan som ringde till polisen. De var övertygade om att polisen tog upp en polisanmälan efter uppgifterna i samtalet.

Han uppger att de beskrev skador på flickans ben och ett större blåmärke under ögat. Varken benskadorna eller placeringen av blåmärket finns beskrivet i pm:et. Han berättar vidare att de delgett polisen information om att de befarade att missförhållandena pågått under en längre tid.

– Det är väldigt kortfattat om man tänker på att det var två långa samtal som låg bakom det här, säger han.

Blekingepolisen har anmält sig själv till polisens internutredningsenhet. Där har man precis börjat ut­reda ärendet och kan inte kommentera utredningen i nuläget.

Max Sohl Stjernberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.