1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Änglavakt när bil sladdade av vägen

Föraren tappade kontrollen och for ner i diket. Men bilen voltade tillbaka upp på körbanan bara meter från en mötande bil.
Nyheter • Publicerad 22 juli 2013
Foto: Pär Trulsson

– Både föraren och den mötande bilen har haft tur. Det kunde ha slutat illa, säger Kenneth Evaldsson, styrkeledare på räddningstjänsten. Det var strax före klockan tio på måndagsmorgonen som olyckan var framme på väg 116 mellan Olofström och Kyrkhult.

Föraren, en man i 50-årsåldern, körde från Olofströmshållet när han helt plötsligt och av okänd anledning tappade kontrollen över fordonet. Bilen kom först över på den motsatta körbanan och for med stor kraft ner i diket.

Något tydliga slirspår i asfalten och grusspår i diket vittnade om. Men färden tog inte stopp i diket.

– Bilen voltade tillbaka upp på den motsatta körbanan, säger Evaldsson.

En mötande bil fick bromsa hastigt när de såg bilen komma flygande emot dem. De lyckades stanna runt tio meter från den andra bilen. Mannen som voltat lyckades själv ta sig ut ur bilen. Han fördes till sjukhus men uppges endast ha fått lindrigare skador.

De två personerna i den mötande bilen chockades men klarade sig helt utan skador. Olyckan skapade en del köer och räddningstjänsten fick spola rent vägbanan från allt grus som släpats upp från diket. Bilen som voltade blev totalkvaddad och fick bärgas från platsen.

Vad som orsakat olyckan är oklart. Polisen misstänker i nuläget inget brott.

Pär Trulsson

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.