1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Alliansen vill få ordning på telefonproblemen

Telia-trasslet i kommunen måste få ett slut. Nu bjuder alliansen in telebolaget till möte i Karlskrona. - Hur ska vi kunna tala om en levande landsbygd, när folk inte får bredband? undrar oppositionsrådet Kent Lewén (fp).
Nyheter • Publicerad 30 september 2006

För att komma till rätta med problemen planerar gruppledarna i alliansen att bjuda in Telia till möte i Karlskrona. Datumet har inte spikats, men Kent Lewén menar att det måste ske inom den närmaste framtiden.

Kan inte heller få internet - Bredband och telefoni är ett jätteproblem just nu. Om vi vill ha en levande landsbygd måste frågan komma i fokus, säger Kent Lewén.

Folkpartiets gruppledare sällar sig till skaran som bor på landsbygden och inte kan få internetuppkoppling. Veckan innan valet besökte han en Teliabutik för att undersöka möjligheterna att få bredband till hemmet i Harstorp, men fick liksom många andra ett nekande svar.

- Telia har ett monopol som förpliktar att ansluta alla hushåll. Jag förstår att det kan bli problem i Norrland, men i lilla Blekinge borde det vara ganska lätt.

- Det drabbar många i kommunen, framförallt företagarna. Vi måste dra i frågan.

"Det är tokigt" K-G Svenson, gruppledare (m), rasar också över karlskroniternas Telia-trassel.

- Det är tokigt, helt ohållbart. Situationen har utvecklats till ett moment 22.

- Telia hämmar utvecklingen och det finns inga konkurrensmöjligheter. Det här är en viktig fråga som den nya regeringen måste ta tag i.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.