1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Alla elever måste känna sig trygga"

- Nu jobbar vi jättemycket med att alla elever ska känna sig trygga här på skolan. Det säger Eva Alexandersson, lärare på Hjortakroksskolans förskola.
Nyheter • Publicerad 9 november 2007
Foto: Lena Ehring En av läraren Eva Alexanderssons sexåriga elever blev i onsdags attackerad av en maskerad man på Hjortakroksskolans skolgård.
Foto: Lena Ehring En av läraren Eva Alexanderssons sexåriga elever blev i onsdags attackerad av en maskerad man på Hjortakroksskolans skolgård.Foto: Lena Ehring

Eva Alexandersson har jobbat på Hjortakroksskolan i elva år och är lärare för den sexårige pojke som vid lunchtid i onsdags attackerades av en maskerad man på skolgården.

- Det är en lugn och sansad pojke som kom inspringande och berättade vad som hänt.

- Han och kompisarna lekte vid en byggnad på skolgården, men när kamraterna sprang in blev han ensam kvar. Då dök den maskerade mannen upp från ingenstans och greppade tag om hans arm. Men efter ett tag släppte han greppet.

Eva Alexandersson säger att den drabbade pojken var tillbaka i skolan på torsdagen och att han sovit gott trots det inträffade. Han ser inte ut att ha tagit någon skada.

- Jag polisanmälde händelsen i onsdags och det känns jättebra att skolledningen har tagit det här på största allvar, säger hon.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.