1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

ABB sponsrar ubåtsprojektet

Ännu en stor aktör väljer nu att stötta Marinmuseums ubåtshall. Den här gången handlar det om ABB.
Nyheter • Publicerad 20 mars 2013

Enligt ett pressmeddelande från Marinmuseum får de under en tvåårsperiod ekonomiskt stöd för sitt ubåtsprojekt av ABB.

– Att ABB går in på det här sättet och stödjer vår verksamhet gör oss mycket glada. Det hjälper i stor grad till att förverkliga en museiattraktion i världsklass, säger Statens maritima museers överintendent Robert Olsson.

Pengarna ska gå till ubåtshallen innehållande kalla kriget-ubåten HMS Neptun och svenska flottans första ubåt Hajen 1.

– Vi på ABB har genom våra kabelsystem en naturlig koppling till Marinmuseum och liknelserna är många; båda har tekniker som används under vatten, vi finns i Karlskrona och våra produkter och tjänster baseras på lång historia men används i en framtidsorienterad och innovativ miljö, säger Alexander Kara, chef för ABB:s enhet High Voltage Cables i Karlskrona, i pressmeddelandet.

Enligt Robert Olsson visar intresset att satsningen har mycket goda förutsättning att gynna både Marinmuseum och besöksnäringen i Blekinge.

– När ett företag som ABB tror på det vi gör blir det en ordentlig kick för oss. Nu ska vi se till att detta blir ett riktigt häftigt besöksmål på en nationell och internationell arena, säger Robert Olsson i pressmeddelandet.

Catharina Loosme
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.