1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
En 66-årig man från Bromölla omkom och sju personer skadades, varav en allvarligt, vid en kollision mellan två personbilar på länsväg 116, mellan Bromölla och Näsum. Olyckan inträffade vid halv tretiden på onsdagseftermiddagen.
Nyheter • Publicerad 16 oktober 2003

Två personbilar var inblandade i den svåra kollisionen, en från Sölvesborgstrakten och en från Malmö. I varje bil färdades fyra personer.

Enligt polisen var båda fordonen på väg söderut när de kolliderade på väg 116 vid Råby norr om Bromölla.

Olyckan inträffade sedan den ena bilen skulle vända tillbaka och hade påbörjat en vänstersväng utan att uppmärksamma det bakomvarande fordonet.

- Föraren hade backat in i en parkeringsficka vid vägen för att vända fordonet och körde ut i vägbanan. Den andra bilen som kom norrifrån hann inte bromsa, berättar närpolis Krister Kjellander från Kristianstad.

Den bakifrån kommande bilen rammade den svängande bilen i sidan.

Flera fastklämda

Flera personer satt fastklämda när räddningspersonalen kom till platsen.

En 66-årig man, hemmahörande i Bromölla, omkom vid olyckan. Mannen var passagerare i den påkörda bilen. Sju personer, varav ett barn, fördes med ambulans till Centralsjukhuset i Kristianstad. En av dessa uppges vara allvarligt skadad. Polisen hade i går kväll inga närmare uppgifter om de skador de inblandade personerna ådragit sig.

Vägen stängdes av

Ett stort räddningspådrag med ambulanser och räddningstjänst från både Blekinge och Skåne kom till olycksplatsen. På grund av olyckan var länsväg 116 avstängd i höjd med Tullabacken vid Råby under räddningsarbetet. Långa köer bildades i båda riktningarna och trafiken leddes om på andra vägar under den timme vägen var avstängd.

Anna Lundholm
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.