1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

66-årig man döms för sexuellt övergrepp mot barn

En 66-årig man från Blekinge dömdes i dag till åtta månaders fängelse för ett fall av sexuellt övergrepp mot barn och två fall av sexuellt ofredande.
Nyheter • Publicerad 26 mars 2013

Mannen ska i juni 2012 ha uppmanat det första offret, som vid tillfället var elva eller tolv år gammal, att ha samlag med honom.

Flickan har berättat att mannen skrek ”du kan komma upp här och knulla med mig, för det är roligt". En kort stund efter tillade han något i stil med "nej just det går inte, för min fru är hemma".

Även ett vittne hörde vad mannen ropade.

Han döms därför för sexuellt ofredande och ska utge skadestånd på 5 000 kronor till flickan.

Den andra händelsen inträffade under augusti eller september 2012. Mannen slickade då ett barn, sex eller sju år gammalt, i munnen och tog på dennes könsorgan innanför kläderna.

Mannen döms i det fallet för sexuellt övergrepp mot barn och ska betala skadestånd till barnet på 20 400 kronor.

Den tredje händelsen inträffade vid samma tillfälle som den andra. Ytterligare en sex- eller sjuåring blev då utsatt för att mannen slickade denne i munnen samt tog på dennes könsorgan, utanpå underkläderna.

Mannen döms därför för ytterligare ett fall av sexuellt ofredande och ska betala skadestånd till sitt tredje offer på 17 400 kronor.

66-åringen har förnekat samtliga gärningar.

Han är tidigare ostraffad men har nu alltså åtta månader i fängelse att vänta.

Catharina Loosme
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.