1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

200 sjunger för Världens Barn

En mäktig musikupplevelse utlovas den 28 november, då årets välgörenhetskonsert hålls i Fredrikskyrkan. Fyra körer, solister och orkester utgör tillsammans en 200 man stark ensemble som medverkar i konserten.
Nyheter • Publicerad 22 november 2007
Olivia Blanc var en av de morgonpigga gymnasisterna på Törnströmska som i går morse övade inför välgörenhetskonserten.
Olivia Blanc var en av de morgonpigga gymnasisterna på Törnströmska som i går morse övade inför välgörenhetskonserten.Foto: Bengt Pettersson
Törnströmska gymnasiets stora kör är 80 man stark. Den är bara en av fyra körer som medverkar i konserten.
Törnströmska gymnasiets stora kör är 80 man stark. Den är bara en av fyra körer som medverkar i konserten.Foto: Bengt Pettersson
Solisten Linus Norda har valt att sjunga U2:s "One" med uppbackning av sina elever på Törnströmska gymnasiet. "Det är en stor låt med en stor text." I förgrunden Martin Mark på piano.
Solisten Linus Norda har valt att sjunga U2:s "One" med uppbackning av sina elever på Törnströmska gymnasiet. "Det är en stor låt med en stor text." I förgrunden Martin Mark på piano.Foto: Bengt Pettersson
Nina och Angelica Holgersson är två av 200 som sjunger för att samla in pengar till Världens Barn.
Nina och Angelica Holgersson är två av 200 som sjunger för att samla in pengar till Världens Barn.Foto: Bengt Pettersson

Torsdag morgon, 08.30. En av musiksalarna på Törnströmska gymnasiet är fylld av eleverna som utgör Törnströmska gymnasiets stora kör. U2:s "One" ljuder rent och klart trots den tidiga morgontimman och solisten Linus Norda tar i från tårna. Liksom övriga solister och körer som medverkar har han valt låten själv.

– Jag tänkte att den kan bli fet med en 80 man stor kör, säger Linus Norda.

Röda Korsets välgörenhetskonsert genomförs för tredje året i rad och har blivit en stor succé. Idén fick initiativtagaren Cecilia Sandberg från välgörenhetskonserten i Göteborgs domkyrka.

Tidigare har man bara tagit upp kollekt, men på grund av att konserten blivit så populär får publiken i år förköpa biljetter på turistbyrån.

– Folk åker från till exempel Ronneby och står utanför och köar och kommer inte in. Vi insåg att vi var tvungna att ha biljetter, säger Cecilia Sandberg.

Behållningen från konserten går i år till Världens Barn. 2006 gick pengarna, 19 484 kronor, till besöksverksamheten i Karlskrona, och 2005 samlades 17 123 kronor in till de jordbävningsdrabbade i Pakistan.

Föreställningar hålls klockan 17.30 och 20.00 den 28 november.

Christel Thunell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.