1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

20 nya poliser anställs

De närmaste åren kommer 60 poliser i Blekinge pensionera sig.
Ändå ser länspolismästare Madeleine Jufors ljust på framtiden.
Hon räknar med att kunna fylla tomrummen som uppstår.
Nyheter • Publicerad 28 april 2005

Som BLT berättat tidigare har Blekingepolisens budget visat överskott. Det är pengar som först såg ut att helt och hållet återgå till statsbudgeten. Men nu är det klart att ett överskott på fem miljoner kronor stannar i Blekinge.

Rikspolisstyrelsen har sagt att det nästa år ska anställas 20 poliser i Blekinge. Det hade kunnat bli problem om budgeten legat på minus. Men Blekingepolisens goda ekonomi innebär att det finns pengar att anställa så många.

-I år anställer vi cirka 15 poliser som planerat. Vi kommer också att klara anställningarna nästa år och då blir det 20 poliser till, säger Madeleine Jufors.

Det blir dock inget överskott på personalsidan. De närmaste åren kommer cirka 60 av länets poliser att gå i pension. 120 av de drygt 230 poliserna i Blekinge är över 50 år, medelåldern ligger på 47-48 år, och redan i juli lämnar sex av dem organisationen.

-Det är många som kommer att sluta. Men som ekonomin ser ut nu kommer vi inte gå på minus på personalsidan. Vi kommer att klara att fylla tomrummen med nya poliser, säger Madeleine Jufors.

-Det känns jättekul att det ser ut att lösa sig. Det har varit några kämpiga år, men nu ser det ljust ut.

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.