Bilagor

Under julen öppnar en ny butik

Karlskrona Artikeln publicerades
Här ska den nya butiken Kronans julbutik öppna.
Foto:Stina Pettersson
Här ska den nya butiken Kronans julbutik öppna.

Modehuset Kronan får en julbutik i december. Den ska innehålla juliga produkter från lokala företag.

I våras flyttade Nilson shoes ut ur Modehuset Kronan och lokalen har stått tom eftersom det är svårt att hitta något som kompletterar gallerians utbud. Men det blir det ändring på i december då lokalen fylls med jul. Samfast som äger Kronan har valt att själv öppna en tillfällig butik.

– Julen är en tid då köpeintresset är stort. Kunderna vill ha gå-bort-presenter och julklappar. Därför föddes idén om att öppna en butik med koppling till julen, säger Linda Olsson, centrumledare i Modehuset Kronan.

Butiken är öppen mellan den 1 och 23 december och kunderna ska få en känsla av Astrid Lindgrens värld när de stiger in i lokalen. Sortimentet kommer att bestå av närproducerade och lokala produkter från Blekingeföretag, bland annat från Kolafabriken i Bräkne-Hoby, Karlskrona musteri och Blekinge kafferosteri.

    – Sen kommer en yta avsättas för familjens stjärnor barnen. Det blir en tomteverkstad där barnen kan sätta sig ner och rita, säger Linda.

    En plats i butiken ska också avsättas för extra aktörer som handplockas. Lindohfs blomsterhandel ska till exempel finnas på plats en helg.

    I samband med att butiken har öppet arrangeras även aktiviteter i modehuset. Barn kan till exempel fotograferas med tomten den 3 och 10 december, det blir livemusik, julklappsinslagning med mer.

    – Vi hoppas att kunderna ska känna att det är härlig stämning i butikerna och att de kommer in i julkänslan.