Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Innehåll från VISIT HELSINGBORG

Upptäck Helsingborg i sommar – sundets pärla bjuder på något för alla

Helsingborg, pärlan vid Öresund, är den perfekta sommardestinationen. Här kombineras historisk charm med modern livfullhet och en bredd av upplevelser, och dessutom badmöjligheter mitt i staden – en idealisk plats för sommarens äventyr!
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.
Rhododendrons i slottsträdgården med Sofiero Slott i bakgrunden.
Rhododendrons i slottsträdgården med Sofiero Slott i bakgrunden.Foto: Anders Ebefeldt

Helsingborg är en av Nordens äldsta städer, med en rik historia som sträcker sig ända bak till vikingatiden, och erbjuder en mix av gammalt och nytt. Här finns den stora stadens breda kultur- och restaurangutbud samtidigt som det är gångavstånd till det mesta. Härliga naturupplevelser finns såväl inne i staden som nära till hands i ytterkanterna.

För att få ut så mycket som möjligt av några dagar i Helsingborg kan du hyra en cykel, men vill du hålla ett lugnare tempo kommer du också långt till fots och med kollektivtrafik.

Gröningen mitt i Helsingborg bjuder på härliga bad i sundet.
Gröningen mitt i Helsingborg bjuder på härliga bad i sundet.Foto: Martin Sörbo
Foto: martin sörbo

Vill du ha en semesterdag som blandar stad, hav och natur, kulturupplevelser och god mat? Börja din dag med ett besök på Sofiero Slott med den fantastiska slottsträdgården. Där finns mycket vackert att upptäcka, bland annat Drottning Margaretas otroligt vackra sommargata med underbara sommarblommor och ”Den goda trädgården”, en köksträdgård där allt går att äta och som ger inspiration till att odla själv hemma på balkong eller i trädgård.

Ett alternativ är Fredriksdals Museer och Trädgårdar, där det 29–30 juni firas Rosdagar i rosariet. Här kan du uppleva de fantastiska dofterna och lära dig mer om olika sorters rosor.

Varför inte ta en cykeltur längs havet?
Varför inte ta en cykeltur längs havet?Foto: Studio E

Några kilometer söder om centrum ligger det pittoreska fiskeläget Råå. Här kan du strosa runt på kullerstensgator kantade av korsvirkeshus och underbara stockrosor. Kanske ta ett dopp i havet vid den lite undangömda Mormors brygga en stenkast från hamnen, som i sin tur är perfekt för en lunch vid kajkanten.

Modern teknik, kultur och havet

Väl tillbaka inne i centrum får du en oslagbar panoramautsikt över staden och sundet från Kärnan, den kvarstående delen av stadens medeltida slott. Det är en syn du inte vill missa.

Njut av vacker utsikt från Kärnan.
Njut av vacker utsikt från Kärnan.Foto: David Lundin

För en modern kontrast, gå ner till Dunkers kulturhus med dess intressanta utställningar och kulturevenemang, och ta dig sedan vidare till Oceanhamnen. Från Helsingborg C, navet för tåg, bussar och färjor, går en nybyggd varvsbro till den nya stadsdelen som växer fram på öar i centrala Helsingborg.

Det gamla hamn- och industriområdet förvandlas här till en urban arkipelag med fokus på miljö och hållbarhet. Här hittar du Sol- och vindträdet – ett sol- och vindkraftverk i form av ett träd, där du kan slå dig ner för en paus och ladda både dina egna och mobilens batterier, även om det bara är mobilens som du kopplar in med sladd. Här kan du också ta en drink på Scandic Oceanhamnens takbar eller äta på Brasseriet.

Helsingborg har ett stort restaurangutbud för alla smaker.
Helsingborg har ett stort restaurangutbud för alla smaker.

När du ändå är i närheten av Helsingborg C får du inte missa att tura! Denna Helsingborgsspecialitet tar dig fram och tillbaka mellan Helsingborg och Helsingör hur många gånger du vill på en enda biljett. Shoppa i färjans butik, ta en rød pølse eller bara njut av utsikten och havsbrisen utan någon stress. Väljer du att stiga av färjan i Helsingör kan du uppleva UNESCO-arvet Kronborgs slott och den pittoreska stadskärnan med många mysiga butiker och restauranger.

Passa på att tura mellan Helsingborg och Helsingör. Själva överfarten tar 20 minuter, men du kan åka fram och tillbaka så många vändor du vill på en och samma biljett.
Passa på att tura mellan Helsingborg och Helsingör. Själva överfarten tar 20 minuter, men du kan åka fram och tillbaka så många vändor du vill på en och samma biljett.Foto: Mickael Tannus

När det är dags för middag finns det otaliga restauranger att välja bland, med mat från världens alla hörn. Väljer du en fisk- och skaldjursmiddag från lokala leverantörer på Sillen & Makrillen är du så nära stadsstranden att du kan avsluta kvällen med ett dopp och se solnedgången över sundet. En magisk upplevelse som du sent kommer glömma!

Första parkett till både sundet och vackra solnedgångar på restaurangen Sillen & Makrillen.
Första parkett till både sundet och vackra solnedgångar på restaurangen Sillen & Makrillen.

Här saknas innehåll

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se