Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stadsbilen som elektrifierar vardagen

Allt fler väljer elbilar istället för förbränningsmotorer. Men övergången går snabbare i storstäderna än på landsbygden. Detta trots att en stor del av bilägarna på landsbygden faktiskt skulle klara sig alldeles utmärkt med en elbil.
- Det är räckviddsångesten som ställer till det, säger Christos Michailiis på Ahlberg Bil i Karlshamn. Men jag är säker på att över 50% skulle klara sig alldeles utmärkt med en elbil.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Renault är ett av de bilmärken som var tidigast ute med elbil. Redan 2012 kom deras första.

- Den hade 12-13 mil i räckvidd, säger Christos. Men den nuvarande modellen har 38 mil. Det ger mest valuta för pengarna på el-bilsmarknaden när man jämför pris med räckvidd.

Till stora delar kan Renault dra nytta av den teknik som utvecklats i deras Formel 1-bilar. Det är bland annat därför de ligger långt fram i utvecklingen. Formel 1-bilarna är hybrider och därför kommer Renault inom kort att komma med flera nya hybrid-modeller.

- Som ren elbil är dock Zoe ett mycket bra alternativ, säger Christos. Den blir bättre och bättre för varje generation och alltfler upptäcker att elbilen är ett klart konkurrenskraftigt alternativ till förbränningsmotorer.

- För den klimatmedvetna är det ju ett självklart alternativ med en elbil, men även för den som inte är det, är ekonomin på längre sikt definitivt attraktivt för en bilköpare idag.

Som elbilsägare blir man dock snabbt medveten om att det krävs ett annat körsätt. Den aggressive föraren kommer upptäcka att det går åt mycket energi ju hårdare man kör.

- Vi tror att elbilen passar medelålders eller mindre familjer som kör 2-3 mil om dagen. Då är det ett väldigt bra alternativ med en elbil.

- Vi brukar uppmana folk att prova bilen ett par dagar för att de själva ska få uppleva att det alls inte är så krångligt som man tror. Det brukar ge resultat, säger Christos.

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se