1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Innehåll från SANDBÄCKENS RÖR I BLEKINGE

Så blir ditt hem energismart!

Det fanns en tid då värme och el var nästan gratis. Spabaden stod som spön i backen och ingen funderade över hur länge man skulle duscha. Oscar Strömqvist och alla hans kollegor på Sandbäckens rör i Karlskrona är experter på hållbarhet och energismarta lösningar för el, värme och vatten.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Du är inte ensam om att fundera över hur ditt hem ska kunna bli riktigt energismart i vinter. Färska siffror visar att många redan minskat sin elförbrukning drastiskt jämfört med förra hösten. Man laddar ner timprisappar, skruvar ner termostat och skippar spabadet. I södra Sverige handlar det om nästan en femtedels minskning under september månad, enligt Svenska kraftnät.

Oscar Strömqvist är platschef för Sandbäckens i Karlskrona. Han och kollegorna är experter på allt som har med värme och sanitet att göra och de har sett ett stadigt ökat intresse för hållbara energilösningar bland både privatpersoner och företag. En tydlig trend som företaget såg redan 2020 då man etablerade sig på Gullberna i norra delen av Karlskrona.

– Vi såg en ökad efterfrågan på våra tjänster från framför allt privatpersoner och mindre fastighetsägare i samband med om- och nybyggnad samt felavhjälpande VS-service. Marknaden växer hela tiden och vi har anställt fyra nya medarbetare sedan vi flyttade in här, säger VD Sonny Johansson.

Det är bråda dagar för personalen på Sandbäckens rör i Blekinge. Många villa- och fastighetsägare passar på att se över sina VA-installationer just nu.
Det är bråda dagar för personalen på Sandbäckens rör i Blekinge. Många villa- och fastighetsägare passar på att se över sina VA-installationer just nu.
”Allt som är över tio år gammalt behöver ses över.”

Sandbäckens rör finns i Ronneby och Karlskrona med totalt 34 anställda som arbetar med nyinstallationer, ombyggnationer och service i hela Blekinge.

– Vi gör allt ifrån byte av en wc-stol till stora entreprenader där vi står för all värme och sanitet vid både renoveringar och nybyggen. Just nu håller vi på med ett nytt höghus på tio våningar vid Blå Porten för Skanska som är ett spännande miljöhusprojekt. Men vi jobbar även med försäkringsmarknaden, säger Oscar Strömqvist som tog steget från montör till platschef i samband med etableringen i Karlskrona.

– Jag var redo får nya utmaningar och brinner verkligen för kundkontakten. Du är alltid välkommen att höra av dig. Ingen service är för liten eller för stor. Vi hjälper dig med en läckande kran men ser också till att energioptimera hela ditt hem.

Värmen och vattnet är de största bovarna när det gäller energikonsumtionen. Men det är också det som man kan påverka mest själv. Både genom att se över sina installationer och ändra sina dagliga vanor.

– Duscha lite kortare. Skaffa termostatblandare, låt inte kranen droppa och diska inte för hand. Handdisk drar mycket mer än en diskmaskin, säger Oscar.

Platschef Oscar Strömqvist tillsammans med kollegorna Einar och Hugo på .\nPlatschef Oscar Strömqvist tillsammans med kollegorna Einar och Hugo på .
Platschef Oscar Strömqvist tillsammans med kollegorna Einar och Hugo på .\nPlatschef Oscar Strömqvist tillsammans med kollegorna Einar och Hugo på .

Värms huset upp med direktverkande el då kan det vara smart att komplettera med luftluftpump. Har du en värmepanna så serva den i tid, innan cirkulationspumpen lagt av. Men låt det inte stanna där. Alla delar i systemet behöver servas och justeras regelbundet. Det kan även vara golvvärmen, radiatorerna och termostaten.

– Allt som är över 10 år gammalt behöver ses över. Det kan vara mjukvaran behöver uppdateras, säger Oscar som bor på en gård utanför Emmaboda tillsammans med hustrun Madelen och deras tre barn.

– Fritiden spenderar jag i skogen. Antingen med en motorsåg eller ett jaktgevär i handen. Jag sköter skogen och jagar gärna klövvilt. Det är då jag får min rekreation och kan koppla av helt.

Oscar är även engagerad i lokala föreningslivet och sitter bland annat i styrelsen för idrottsklubben Sillhövda AIK, där sonen lirar.

”Vi är ett gott gäng som trivs ihop”

Namn: Oscar Strömqvist, 33 år, platschef för Sandbäckens rör i Karlskrona sedan 2020. Utbildad VS-montör och projektledare.

Bor: På en gård i Emmaboda med familjen som består av hustrun Madelen och barnen Allis 12 år, Linus 10 år och Eddy 3 år. I familjen ingår även springerspanieln Sigge.

Gillar bäst på jobbet: Kundkontakten och kollegorna. ”Vi är ett gott gäng som trivs ihop”.

Gör på fritiden: Jagar och sköter skogen.

Du är inte ensam om att fundera över hur ditt hem ska kunna bli riktigt energismart i vinter. Ta kontakt med VA-proffs för bästa hjälp och råd.
Du är inte ensam om att fundera över hur ditt hem ska kunna bli riktigt energismart i vinter. Ta kontakt med VA-proffs för bästa hjälp och råd.

Ledande specialist

Sandbäckens Rör i Ronneby AB är ett av Blekinges ledande rörföretag med fokus på installationer och service inom värme och sanitet, VS, med kontor både i Ronneby och Karlskrona. Ingår i Sandbäckenskoncernen som har 26 starkt lokalt förankrade dotterbolag alla specialiserade inom olika typer av rörtekniska tjänster såsom VS, komfortkyla, fjärrvärme, medicinska gaser, sprinkler och andra former av brandskydd vattendimma, gassläck och brandlarm. Sandbäckens rörs är Blekinges enda Thermia-certifierade installationsföretag. Läs mer på www.sandbackens.se.

Annons
Innehåll från SANDBÄCKENS RÖR I BLEKINGE

Läs mer:

”Felsökning är min passion”

Annons
Innehåll från SANDBÄCKENS RÖR I BLEKINGE

Läs mer:

”Många verkar tro att värmepannan ska sköta sig själv”

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se