Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Innehåll från Ahlberg Bil

Nu ökar stenskotten igen

Det lönar sig att ta hand om sina stenskott så snabbt som möjligt. Ju längre man väntar desto svårare att laga och större risk för att du måste byta hela rutan.
- När vintersäsongen kommer ökar också stenskotten, säger Simon Widell på Ahlberg Bil i Sölvesborg. Det är mer grus och gamla dubb på vägarna som lätt sprätter upp och skapar sprickor i din ruta.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Stenskott hör mer eller mindre till vardagen för en bilägare. De är svåra att undvika, men enkla att hantera om man inte väntar för länge.

- Vi kan laga alla stenskott om man inte väntar för länge. Efter ett tag kommer det in för mycket vatten och smuts i sprickorna och det blir knepigare ju längre tid det går, säger Simon.

Ett bra tips om man får stenskott är att sätta på en liten tejpbit för att undvika att det kommer inför mycket vatten och sen kontakta verkstaden så fort som möjligt. Det kommer att spara pengar.

- Det finns dock vissa områden i moderna rutor där man inte får laga stenskott, även om vi skulle kunna göra det. Det gäller i förarens synfält, i den delen av rutan där kamera och data sitter och i limningen.

Får man sprickor där måste man tyvärr byta.

Ahlbergs Bil lagar numera stenskott på alla bilar oavsett märke.

- Det finns ju många som lagar stenskott, men fördelen hos oss är att man har sin personliga servicetekniker som man är i direktkontakt med och det både ökar kvaliteten, servicen och snabbheten.

Det brukar ta upp emot en timme att få det lagat och det är en väsentlig skillnad i kostnad jämfört med om man måste byta hela rutan.

Annons
Innehåll från Ahlberg Bil

Läs mer:

Det är lagligt, men livsfarligt

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se