Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Innehåll från Ahlberg Bil

Mikroorganismer äter upp smutsen i biltvätten

När medvetenheten om de stora miljöutmaningarna i världen ökar, blir också kraven från konsumenterna på miljövänliga alternativ allt större. Det gäller inte minst bilindustrin, där utvecklingen går i rasande takt för att utveckla både bilar och tjänster som har minimal miljöpåverkan. Det är också därför Ahlberg Bil nu satsar hårt på miljövänliga biltvättar.
– Våra senast byggda anläggningar minskar miljöpåverkan med upp till 95%, säger Kristian Penttilä servicemarknadschef på Ahlberg Bil.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

I Olofström och Ljungby finns nu anläggningar med den allra senaste tekniken för att minska miljöpåverkan i samband med biltvätt, som historiskt varit en klassisk miljöbov.

- Ja, traditionella tvättar använder sig ju av petroliumbaserade produkter, vilket är väldigt dåligt för miljön, berättar Kristian.

- I våra tvättar använder vi numera vegetabiliska produkter av märket Greenium, Svanen-märkta produkter för fordonsvård som är det allra senaste när det gäller miljövänlighet, samtidigt som det ger bra tvätt-effekt.

”Vi är ju en viktig del av samhället och måste ta vårt ansvar, vilket jag tycker vi gör”

De nya miljövänliga produkterna används bl. a. som schampo, avfettning och fälgrengöring. Men utöver det har anläggningarna också tekniker för rening och återanvändning av vatten.

- Ungefär 90% av vattnet renas och återanvänds i våra anläggningar vilket kraftfullt minskar miljöpåverkan, säger Kristian.

- Själva reningsprocessen är i sig helt fantastisk. I ett system med sandbäddar och olika kammare renas vattnet med hjälp av mikroorganismer som så att säga äter upp smutsen. Det är väldigt snillrikt, säger Kristian.

Satsningen på miljövänliga tvättar är inte bara ett naturligt steg, utan också helt nödvändigt för ett företag som vill bidra till minskad miljöpåverkan.

- Vi är ju en viktig del av samhället och måste ta vårt ansvar, vilket jag tycker vi gör, säger Kristian. Vi känner oss stolta över de här anläggningarna och vi märker att en ökande medvetenhet bland konsumenterna skapar ökande efterfrågan på miljövänliga alternativ.

Här saknas innehåll

Annons
Innehåll från Ahlberg Bil

Läs mer:

Ahlberg satsar hårdare på begagnat

Annons
Innehåll från Ahlberg Bil

Läs mer:

Så ökar du livslängden på din bil

Annons
Innehåll från Ahlberg Bil

Läs mer:

Stadsbilen som elektrifierar vardagen

Annons
Innehåll från Ahlberg Bil

Läs mer:

Allt fler väljer tryggare begagnatköp

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se