Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Innehåll från Ahlberg Bil

Kontrollera hjulinställningen och spara tusenlappar!

Närmare 75% av bilarna i Blekinge har felaktig hjulinställning. Det visar en undersökning som Ahlberg Bil har gjort i samband med att de köpt in en ny toppmodern hjulinställningsmaskin.
- Hjulinställningen är helt klart en kostnadstjuv när det gäller både däckslitage och bränsleförbrukning, säger Simon Widell på Ahlberg Bil i Sölvesborg.
- Hos oss tar det fem minuter att kontrollera inställningen och du kan göra det gratis när du är här. Det kan vara väl investerade minuter, berättar Simon.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Men det är inte bara en kostnadsfråga. Det påverkar säkerheten också om dina hjul inte riktigt beter sig som du vill. Det kan vara att bilen drar åt det ena eller andra hållet på ett sätt som exempelvis skulle kunna påverka vid behov av snabba manövrar.

- Tekniken går ju snabbt framåt och den maskin vi just har fått in kontrollera, bland annat med hjälp av laser, hjulinställningen på bara några minuter. Med vår gamla maskin tog det över en halvtimme att göra samma jobb och det var mycket krångligare, säger Simon.

- Vi erbjuder alla våra kunder att gratis kontrollera sina hjul och om det skulle finnas behov av att justera så fixar vi det direkt på plats.

I Sölvesborg har den nya maskinen just kommit på plats, men på Ahlberg Bil i Karlshamn har man redan hunnit kontrollera över 800 bilar. Det har visat sig att fler än 600 av de kontrollerade bilarna behövde justeras.

- Av naturliga skäl är det framförallt bilar som har gått några år och mil som över tid påverkas. Så det kan vara vettigt att rutinmässigt kolla inställningen.

- Nya däck kostar ju från ett par tusenlappar och uppåt och framförallt påverkar ju detta slitaget på däcken, så det är väl investerade pengar att kolla och justera, annars kan det bli väldigt dyrt, säger Simon.

- Vi har haft bilar med nästan nya däck som på grund av felaktig hjulinställning på mycket kort tid helt slitits ut på ena sidan. Det är ju ganska onödigt om det går att undvika.

Så här illa kan det gå om man inte har rätt hjulinställningar. Ett nästan nytt däck helt utslitet på ena kanten och måste bytas.
Så här illa kan det gå om man inte har rätt hjulinställningar. Ett nästan nytt däck helt utslitet på ena kanten och måste bytas.
Annons
Innehåll från Ahlberg Bil

Läs mer:

Det är lagligt, men livsfarligt

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se