Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Innehåll från Ahlberg Bil

Att undvika stora oväntade utgifter är allt viktigare för bilägare

Det blir allt vanligare att bilägare väljer att dela upp kostnader kopplade till bilen månadsvis. Inte minst när det gäller service.
- Antalet kunder som väljer serviceavtal har ökat markant de senaste åren, säger Erika Hjörring på Ahlberg Bil. Det beror förstås på att man vill ha löpande koll på sina månadskostnader så man slipper stora oväntade utgifter.
- Det ger en trygghet och transparens som de flesta efterfrågar idag.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Allt fler tjänster och produkter kan numera leasas, abonneras eller betalas månadsvis. Bilbranschen är inget undantag. I motsats till hur det var förr vill nu allt fler helst dela upp sina kostnader över tid och ha koll på sin månatliga kostnad snarare än att behöva lägga ut större summor vid enstaka tillfällen.

I bilbranschen går det mesta mot månadsavtal och abonnemang av olika slag och ett exempel på det är serviceavtalen.

- Om du tecknar ett serviceavtal hos oss får du inte bara en rabatt på 10% utan också en fullt överblickbar månadskostnad under den period du väljer att teckna serviceavtalet, säger Erika Hjörring som jobbar med serviceavtal hos Ahlberg Bil.

- Jag tittar på vilken typ av service som är aktuell för din bil under den period du skulle vilja teckna serviceavtalet på och därefter slår jag ut kostnaden på hela avtalsperioden, som är antingen 12, 24 eller 36 månader. Istället för att behöva betala ett antal tusenlappar när det är dags för service, så blir kostnaden några hundralappar per månad under hela avtalsperioden.

Månadskostnaden varierar förstås. Det beror på vilken service som krävs under perioden. Om du har en bil som kräver kamremsbyte eller nåt annat lite mer kostsamt, blir förstås månadskostnaden därefter.

- Våra avtal ligger från ett par hundralappar i månaden upp till tusen kronor, säger Erika.

- Under de år jag jobbat med det här har antalet kunder som väljer serviceavtal ökat konstant. För några år sen hade vi knappt tusen kunder och idag har vi över 3 000 serviceavtal. Serviceavtal kan tecknas hos Ahlberg Bil för Volvo som inte gått mer än 45 000 mil samt för Renault och Dacia som är åtta år eller yngre.

- Jag upplever det som att man i högre utsträckning än tidigare vill serva sin bil hos en auktoriserad verkstad idag, säger Erika Hjörring. Komplexiteten i bilarna och värdet av att ha en relation som med sin servicetekniker är guld värt och dessutom precis det vi eftersträvar på Ahlberg Bil.

Annons
Innehåll från Ahlberg Bil

Läs mer:

Allt snabbare hantering av reservdelar

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se