TT-Utrikes

Massevakuering efter brand i vapendepå

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Över 20 000 mnniskor har tvingats lämna sina hem efter att ett stort vapenlager i Ukraina eldhärjats. Ammunition har exploderat och flygplan har förbjudits att flyga över ett område på fem mils radie runt depån. Branden bröt ut på kvällen i närheten av samhället Kalynivka i landets centrala delar.(TT)

Över 20 000 mnniskor har tvingats lämna sina hem efter att ett stort vapenlager i Ukraina eldhärjats. Ammunition har exploderat och flygplan har förbjudits att flyga över ett område på fem mils radie runt depån.

Branden bröt ut på kvällen i närheten av samhället Kalynivka i landets centrala delar. Hur branden startade är oklart, men militären utreder om det rör sig om sabotage. Minst en person har skadats i branden.

Det är andra gången i år som ett vapenlager börjar brinna. I mars dödades minst en person när en vapendepå sprängdes i östra Ukraina.

Det finns inga uppgifter om hur stora skador branden orsakat. Lokala medier beskriver lagret som ett av Ukrainas största. Boende i Kalynivka och på två grannorter evakuerades.

Premiärminister Volodymyr Hrojsman besökte vapendepån före midnatt.