TT-Utrikes

Valrörelsen i gång i Egypten

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Valrörelsen har dragit i gång i Egypten, där den sittande presidenten Abd al-Fattah al-Sisi ser ut att gå mot en promenadseger i det presidentval som hålls i slutet av mars.(TT)

Valrörelsen har dragit i gång i Egypten, där den sittande presidenten Abd al-Fattah al-Sisi ser ut att gå mot en promenadseger i det presidentval som hålls i slutet av mars. Banderoller med bilder av al-Sisi har hängts upp på gatorna, och egyptiska tv-kanaler har på lördagen sänt budskap från presidentens kampanjtalesperson, som uppmanar folk att gå och rösta.

Mot al-Sisi står ledaren för det liberala Ghadpartiet, Mousa Mustafa Mousa. Övriga utmanare har ställt in sina kandidaturer eller blivit gripna inför valet, som oppositionspartierna kallar "en fars". Mousa är relativt okänd för allmänheten och stod tidigare bakom al-Sisi, vilket har fått kritiker att se honom som en spratteldocka som ska skänka legitimitet åt valet.

Bland dem som gripits inför valet finns Abdel Moneim Abul Fotouh, en tidigare ledande figur inom Muslimska brödraskapet, och den tidigare militära stabschefen Sami Anan.