TT-Utrikes

Trumps pressekreterare utslängd från krog

TT-Utrikes Artikeln publicerades

När Vita husets pressekreterare Sarah Sanders besökte en restaurang i Lexington i Virginia vägrade ägaren betjäna henne - med hänvisning till att hon jobbar för landets president Donald Trump. "Jag gick artigt därifrån. Hennes handlingar säger långt mer om henne än om mig.(TT)

"Jag gick artigt därifrån. Hennes handlingar säger långt mer om henne än om mig. Jag gör alltid mitt bästa för att behandla folk respektfullt, inklusive meningsmotståndare, och kommer att fortsätta med det", skrev Sanders efteråt på Twitter.

Efter att fredagens händelse uppdagats har en stor mängd recensioner av restaurangen, såväl positiva som negativa, publicerats på internet av personer från olika politiska läger.

"Måste göra obekväma val"

Restaurangens ägare står fast vid sin handling och säger att Sanders arbetar för en "inhuman och oetisk" administration, och att hon inte accepterar en försvarare av president Trumps "grymmaste politik" i sin restaurang.

Ägaren hänvisar till Sanders uttryckliga stöd för förslaget om att bannlysa transpersoner från militären, och för separeringen av migrantbarn från deras föräldrar.

"Det här känns som ögonblicket i vår demokrati då människor måste göra obekväma val och handlingar för att upprätthålla sin moral", säger ägaren till Washington Post.

"Skäms!"

Händelsen inträffar efter att USA:s minister för inre säkerhet Kirstjen Nielsen - som också är en försvarare av Trumps migrantpolicy - tvingades ut av andra gäster, som ropade "skäms!", då hon åt på en mexikansk restaurang i Washington i tisdags.

Två dagar tidigare drabbades en annan Vita huset-medarbetare, rådgivaren Stephen Miller, av arga medgäster - som kallade honom fascist - på en annan mexikansk restaurang i Washington.