TT-Utrikes

Trump tror på Putins nekanden om inblandning

TT-Utrikes Artikeln publicerades

USA:s president Donald Trump har pratat med sin ryske kollega Vladimir Putin vid Apec-toppmötet i Danang. Och Trump har inga problem att tro Putin när denne förnekar rysk delaktighet i att försöka blanda sig i det amerikanska presidentvalet i fjol. - Han sade att han absolut inte lade sig i.(TT)

– Han sade att han absolut inte lade sig i. Jag tror verkligen att om han säger det så menar han det.

Trump har just anlänt till Vietnams huvudstad Hanoi, där han ska träffa landets president Tran Dai Quang. Därefter fortsätter han till Filippinerna för att delta i ett toppmöte med den sydostasiatiska samarbetsorganisationen Asean.

Den republikanske presidenten säger att Putin är "mycket förolämpad" av anklagelserna, som han ser som en "konstgjord barriär" rest av Demokraterna.

Med sina uttalanden luftar Trump ännu en gång tvivel mot de slutsatser som amerikanska underrättelseorgan dragit - att Ryssland försökte blanda sig i det val Trump vann för att misskreditera Demokraterna.

Putin beskrev efter mötet med sin amerikanske kollega Trump som en civiliserad och välutbildad person som är smidig att ha att göra med.