TT-Utrikes

Dödssiffran stiger efter oljebrand

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Antalet döda efter en brand vid en oljekälla i Aceh-provinsen ökar. Sedan fem personer som vårdats på sjukhus efter olyckan avlidit har nu totalt 15 människor omkommit, enligt myndigheterna. Det var efter en oljeläcka som en större brand bröt ut under natten, lokal tid, där minst tre hus eldhärjades.(TT)

Antalet döda efter en brand vid en oljekälla i Aceh-provinsen ökar. Sedan fem personer som vårdats på sjukhus efter olyckan avlidit har nu totalt 15 människor omkommit, enligt myndigheterna.

Det var efter en oljeläcka som en större brand bröt ut under natten, lokal tid, där minst tre hus eldhärjades. Framåt eftermiddagen var branden fortfarande inte under kontroll.

– Vi vet inte om det finns ytterligare offer eftersom vi inte kan komma närmare (elden), säger Syahrizal Fauzi, som leder räddningsarbetet.

Den statliga oljefirman Pertamina hjälper till i arbetet med att bekämpa elden. Polisen säger att oljan borrats fram på olaglig väg, vilket är vanligt i området. Misstanken är att elden startat för att någon tänt en cigarett.

Utöver de omkomna har ytterligare uppemot 40 personer skadats, enligt polisen.