TT-Utrikes

Strömavbrott lamslår flygplats

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Ett omfattande strömavbrott på den internationella flygplatsen i Atlanta har stängt in passagerare i både flygplan och på terminaler i timmar, rapporterar NBC. FAA, den amerikanska motsvarigheten till Luftfartsverket, har stoppat alla flyg som är på väg mot Atlanta.(TT)

Ett omfattande strömavbrott på den internationella flygplatsen i Atlanta har stängt in passagerare i både flygplan och på terminaler i timmar, rapporterar NBC.

FAA, den amerikanska motsvarigheten till Luftfartsverket, har stoppat alla flyg som är på väg mot Atlanta. Flygtornet fungerar dock som det ska, men strömavbrottet påverkar utrustningen på samtliga terminaler, skriver FAA på twitter.

Atlantas Hartsfield-Jackson är den mest trafikerade flygplatsen i världen, räknat i passagerare. Omkring 270 000 passagerare och 2 500 flygningar passerar flygplatsen varje dag.

Enligt uppgifter till NBC ska ett elektriskt fel i den anslutande pendeltågsstationen "ha påverkat strömförsörjningen på flygplatsen" och flera områden runt omkring. Även andra tåg till och från flygplatsen ska ha påverkats.

Elbolaget har skickat dit reparatörer som fortfarande arbetar med att åtgärda felen.