TT-Utrikes

Stort kokainbeslag bland bananer i Albanien

TT-Utrikes Artikeln publicerades

I containern med bananer från Colombia hittades också 613 kilo kokain. Albansk polis lyfter fram beslaget som det största hittills i landet och som en triumf för brottsbekämpningen. Ardi Veliu, chef för nationella polisen, säger att beslaget gjordes i hamnstaden Durrës för tio dagar sedan.(TT)

I containern med bananer från Colombia hittades också 613 kilo kokain. Albansk polis lyfter fram beslaget som det största hittills i landet och som en triumf för brottsbekämpningen.

Ardi Veliu, chef för nationella polisen, säger att beslaget gjordes i hamnstaden Durrës för tio dagar sedan. Fartyget hade kommit via Italien och Malta och hade följts noga av andra polisorganisationer.

– Albanska myndigheter arbetar fortfarande tillsammans med sina utländska partners för att upptäcka alla länkar och personer inblandade i denna kriminella aktivitet, säger Veliu.

Han säger att två 25-åriga män gripits och att en tredje man eftersöks. En av de gripna är en lastbilschaufför som kört containern - som hade golv i två lager med kokainet i mitten - till en förrådsbyggnad.

EU-kandidatlandet Albanien är under hårt tryck från Bryssel att bekämpa brottligheten i landet.