TT-Utrikes

Tågkrock med skolbuss i Frankrike - barn döda

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Fyra barn omkom och flera skadades när ett tåg och en skolbuss kolliderade i tätorten Millas, väster om staden Perpignan i södra Frankrike. Tåget träffade bussen i baksidan vid en järnvägsövergång.(TT)

Tåget träffade bussen i baksidan vid en järnvägsövergång. Bussen ska av oklar anledning ha kommit ut på järnvägen när bommarna var nere, enligt sajten Francebleu. Vittnen uppger att bussen sedan delades i två. Tåget spårade ur.

På bussen fanns 19 ungdomar i åldrarna 13 till 17 år som var på väg hem. Utöver de omkomna har sju skadats allvarligt och 12 fått lättare skador, enligt franska myndigheter.

– Alla räddningsenheter har mobiliserats och ett kriscenter satts upp, säger en lokal myndighetsperson i Millas till Reuters.

Händelsen inträffade vid 16-tiden lokal tid på torsdagen. Enligt en talesperson för tågföretaget SNCF körde tåget i 80 kilometer i timmen och 25 personer befann sig ombord, skriver Reuters. Tre av dem fick lättare skador.

Frankrikes transportminister Élisabeth Borne kallar händelsen "en fruktansvärd olycka". Tillsammans med premiärministern Édouard Philippe ämnar hon bege sig till platsen.

Presidenten Emmanuel Macron har på Twitter riktat tankar till offren och dess familjer och sagt att de ska få allt stöd.