TT-Utrikes

Minst tolv döda i oroligheter i Kamerun

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Minst tolv personer har dödats i de engelskspråkiga nordvästra och sydvästra regionerna i Kamerun. Några ska ha skjutits till döds från militärhelikoptrar. Minst 40 personer har gripits och sex soldater har attackerats och blivit allvarligt skadade, enligt lokala medier.(TT)

Minst tolv personer har dödats i de engelskspråkiga nordvästra och sydvästra regionerna i Kamerun. Några ska ha skjutits till döds från militärhelikoptrar.

Minst 40 personer har gripits och sex soldater har attackerats och blivit allvarligt skadade, enligt lokala medier.

Amnesty International uppger att 17 personer dödats.

Oroligheterna startade sedan en separatistisk grupp genomfört en symbolisk självständighetsdeklaration för de engelskspråkiga regionerna. Situationen beskrivs som "mycket spänd" av källor nära de lokala myndigheterna.

Under helgen har säkerhetstrupper satts in i Buea, i den sydvästra delen av landet, och i Bamenda i nordväst, som är navet för protesterna av den engelskspråkiga minoriteten.

Gruppen hade valt den 1 oktober för att deklarera sin självständighet, vilket även är årsdagen av den officiella återföreningen mellan de engelskspråkiga och de franskspråkiga delarna av landet. Den engelskspråkiga minoriteten har under en längre tid känt sig diskriminerad.