TT-Utrikes

Restauranggäster beväpnas med vattenpistoler

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Den som sätter sig till bords på restaurangen 3 Sheets i Australien får inte bara bestick och meny levererat till bordet. De beväpnas även med vattenpistoler - för att hålla fiskmåsar borta. - Det har varit illa. Riktigt illa. Det är den tiden på året.(TT)

Den som sätter sig till bords på restaurangen 3 Sheets i Australien får inte bara bestick och meny levererat till bordet. De beväpnas även med vattenpistoler - för att hålla fiskmåsar borta.

– Det har varit illa. Riktigt illa. Det är den tiden på året. Nu blir de allt fräckare och fräckare, säger restaurangägaren Toby Evans till Nine Network television om fåglarna, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Fiskmåsarna samlas vid restaurangen i storstaden Perth för att norpa åt sig mat från gästerna, men den aningen udda åtgärden verkar fungera fint, enligt restaurangbesökare.

– Vi har inte behövt springa för att söka skydd en enda gång, säger en besökare.

I andra länder har man vidtagit andra åtgärder för att bli av med de närgångna fåglarna. Storbritanniens dåvarande premiärminister David Cameron krävde 2015 "krafttag mot de aggressiva måsarna". Året därefter satte kommunen i danska Holbæk in drönare för att motverka fåglarna.