TT-Utrikes

Porrstjärna stämmer Trump för ogiltigt avtal

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Den före detta porrstjärnan Stephanie Clifford stämmer president Trump eftersom hon menar att den uppgörelse de haft om hennes tystnad är ogiltig. Clifford, som även gått under namnet Stormy Daniels, säger sig ha haft en affär med Donald Trump innan han blev USA:s president.(TT)

Clifford, som även gått under namnet Stormy Daniels, säger sig ha haft en affär med Donald Trump innan han blev USA:s president. Därefter ska Clifford och Trump ha tecknat ett avtal om Cliffords tystnad. I ett inlägg på Twitter meddelar Cliffords advokat Michael Avenatti att man nu vill ogiltigförklara tystnadsavtalet. Anledningen är att Trump aldrig ska ha undertecknat det.

I stämningen framgår att Clifford och Trump inledde en relation som varade under 2006 och 2007. Under sin presidentkampanj hösten 2016 ska Trump med hjälp av sin advokat Michael Cohen ha försökt att "aggressivt" tysta Clifford för att få henne att avstå att berätta om deras relation. Därför upprättades ett tystnadsavtal som skulle undertecknas av pseudonymerna David Dennison (Trump) och Peggy Peterson (Clifford).

Clifford undertecknade avtalet i november 2016, strax innan Trump vann presidentvalet.

"Herr Trump skrev emellertid inte under avtalet, vilket gör det juridiskt ogiltigt och utan konsekvens", står det i stämningsansökan.

Tidigare i år framkom att Trumps advokat Michael Cohen betalat över en miljon kronor ur egen ficka till Clifford. Cohen har inte uppgett varför den betalningen gjordes.