TT-Utrikes

Över hundra gripna i Tanzania

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Polis i Tanzania har gripit 104 misstänkta islamistiska extremister, som tros planerat att slå upp läger i grannlandet Moçambique. Landets polischef Simon Sirro uppger att säkerhetsstyrkor har jagat "kriminella" i södra Tanzania de senaste månaderna, men att flera av dem lyckats fly.(TT)

Polis i Tanzania har gripit 104 misstänkta islamistiska extremister, som tros planerat att slå upp läger i grannlandet Moçambique.

Landets polischef Simon Sirro uppger att säkerhetsstyrkor har jagat "kriminella" i södra Tanzania de senaste månaderna, men att flera av dem lyckats fly.

– Några kriminella greps och några . . . dog, och en del andra flydde. De som flydde är de som nu försökt ta sig över gränsen och åter gripits, sade han på en presskonferens.

Det senaste året har över 100 människor dödats i runt 40 attacker i provinsen Cabo Delgado i nordöstra Moçambique, där staten har planer på att utvinna gas. Tidigare i oktober åtalades 189 personer för delaktighet i islamistiska extremistattacker i området.