TT-Utrikes

Netanyahu avfärdar avgångskrav

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu avfärdar de avgångskrav som framförts sedan polisen i landet rekommenderat att han åtalas för korruption och mutbrott. - Jag kan försäkra er om att koalitionen är stabil, säger han under ett tal i Tel Aviv. Något nyval kommer inte i fråga, enligt Netanyahu.(TT)

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu avfärdar de avgångskrav som framförts sedan polisen i landet rekommenderat att han åtalas för korruption och mutbrott.

– Jag kan försäkra er om att koalitionen är stabil, säger han under ett tal i Tel Aviv.

Något nyval kommer inte i fråga, enligt Netanyahu.

– Varken jag eller någon annan planerar för val. Vi ska fortsätta att arbeta tillsammans för de israeliska medborgarnas bästa, mandatperioden ut.

Netanyahu är föremål för två omfattande korruptionsutredningar. Den ena gäller gåvor för tiotusentals amerikanska dollar, som premiärministern och hans familj anklagas för att ha tagit emot i utbyte mot tjänster.

Den andra gäller en uppgörelse som Netanyahu misstänks ha försökt göra med chefredaktören för en av Israels största tidningar, Yediot Aharonot. I utbyte mot en mer positiv bevakning skulle premiärministern lägga krokben för en av tidningens konkurrenter.