TT-Utrikes

Labour krävs på besked om ny brexitomröstning

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En andra brexitomröstning eller inte? Hur ska Labourpartiet ha det? Nu kräver den brittiska regeringens brexitminister Dominic Raab besked, sedan flera ledande Labourpolitiker öppnat dörren på glänt för en ny folkomröstning om Storbritanniens relation till EU.(TT)

En andra brexitomröstning eller inte? Hur ska Labourpartiet ha det?

Nu kräver den brittiska regeringens brexitminister Dominic Raab besked, sedan flera ledande Labourpolitiker öppnat dörren på glänt för en ny folkomröstning om Storbritanniens relation till EU.

I ett brev till Labours talesman i brexitfrågor Keir Starmer kräver Raab ett omedelbart klargörande av hur oppositionspartiets brexitpolitik ser ut.

"Mer än två år efter folkomröstningen, med det rätta avtalet inom räckhåll, så kommer den stora majoriteten av britterna se att Labour bara är intresserade av att störa processen", skriver Raab i brevet.

I helgen sade Londons borgmästare, Labourpolitikern Sadiq Khan, att han vill se en ny folkomröstning om brexit eftersom Theresa Mays hantering av förhandlingarna strandat i "förvirring och dödläge".