TT-Utrikes

Kina: Inga ledtrådar om mystiska ljud

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Det är fortfarande en gåta vad som hänt den amerikanska medborgare i Kina som upplevt onormala ljud och drabbats av en hjärnskada. Kinas utrikesdepartement uppger att man inte hittat några ledtrådar som kan kasta ljus över händelsen.(TT)

Det är fortfarande en gåta vad som hänt den amerikanska medborgare i Kina som upplevt onormala ljud och drabbats av en hjärnskada. Kinas utrikesdepartement uppger att man inte hittat några ledtrådar som kan kasta ljus över händelsen.

Talespersonen Lu Kang försäkrar också att landet fortsätter att följa Wienkonventionens krav på att skydda utländsk diplomatisk personal.

Den drabbade personen, som arbetat för det amerikanska konsulatet i Kanton, har berättat om "subtila och vaga, men abnorma, förnimmelser av ljud och tryck", enligt USA:s ambassad.

Efter att ha undersökts i USA har det konstaterats att personen drabbats av en mildare traumatisk hjärnskada. Utrikesminister Mike Pompeo har konstaterat att symptomen liknar dem som i fjol drabbade en rad amerikanska diplomater på Kuba.

Händelsen i Kina har fått USA att varna sina medborgare i Kina för "ovanliga ljud eller genomträngande oväsen".