TT-Utrikes

Uppgifter: Skytten i Strasbourg död

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Den man som låg bakom dödskjutningen i franska Strasbourg i tisdags är död, enligt en poliskälla som Reuters hänvisar till. "Minst en person är neutraliserad", uppgav källan. En journalist rapporterar att tre till fyra skott hördes när polisen gjorde en insats i La Meinau-området i Strasbourg.(TT)

En journalist rapporterar att tre till fyra skott hördes när polisen gjorde en insats i La Meinau-området i Strasbourg. Samtidigt hördes minst en polishelikopter i luften ovanför.

Tre personer är döda efter skjutningen på en julmarknad, enligt franska åklagare. Ytterligare en har bedömts som hjärndöd, men ges livsuppehållande åtgärder. Över tio personer är skadade, för flera är tillståndet kritiskt.

Skytten, en 29-årig man, tros ha blivit skadad i samband med att han flydde från brottsplatsen. Åklagaren har sagt att vittnen berättat att mannen skrikit "Allahu akbar" (Gud är större) vid dådet. Skjutningen utreds som terrorbrott. Mannen ska ha blivit radikaliserad i fängelset, enligt myndighetsuppgifter.

En femte person hämtades in för förhör på torsdagen. 29-åringens föräldrar och två bröder sitter frihetsberövade i samma syfte sedan onsdagen.

Mannen har 27 tidigare domar för olika slags brott mot sig i flera europeiska länder.

Terrorhotnivån i Frankrike höjdes till den allra högsta efter tisdagens dåd.