TT-Utrikes

Tre gripna utanför NSA-högkvarter

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Flera personer skadade när en bil försökte forcera entrén till den amerikanska underrättelsetjänsten NSA:s högkvarter i Fort Meade i delstaten Maryland. Polisen betraktar inte händelsen som ett terrordåd. - Det finns inga tecken på att detta har koppling till terrorism, säger FBI-agenten Gordon Johnson.(TT)

– Det finns inga tecken på att detta har koppling till terrorism, säger FBI-agenten Gordon Johnson.

Tre män greps sedan de kört in med en stadsjeep i en betongmur vid entrén till anläggningen. En av de tre skadades och har förts till sjukhus. Ytterligare två personer, en anställd vid NSA och en förbipasserande, vårdas också på sjukhus för sina skador.

Tv-kanalen NBC News visade efter händelsen bilder av en man som ligger handfängslad på marken omgiven av poliser. Den svarta stadsjeepen har skotthål i vindrutan och fronten intryckt.

Enligt FBI öppnade vakter eld mot bilen. Ingen av de skadade verkar ha fått skottskador, säger Johnson, som inte avslöjar om det fanns några vapen i bilen.

USA:s president Donald Trump har blivit informerad om händelsen, uppger Vita huset.

I mars 2015 försökte två personer köra en stadsjeep genom NSA:s hårt bevakade grindar. Poliser öppnade eld mot fordonet när föraren vägrade stanna, och en av de två personerna i bilen dog. Senare framkom att de två sannolikt varit drogpåverkade och kört fel väg.