TT-Utrikes

En polis död efter skjutning i Denver

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En polis dödades och ytterligare sex personer skadades när en person öppnade eld i en förort till Denver i USA. Den ensamme gärningsmannen dödades efter ett flera timmar långt drama.(TT)

Denverpolisen larmades tidigt under söndagsmorgonen om ett bråk i en lägenhet i ett bostadsområde i Highlands Ranch söder om Denver. När poliserna anlände till lägenheten blev de beskjutna. Sammanlagt sköts fem poliser och två civila.

– Alla sköts inom loppet av några sekunder, säger sheriffen Tony Spurlock enligt AFP, och kallar det en "bakhållsliknande attack".

Gärningsmannen använde ett gevär och avlossade minst 100 skott, enligt polisen.

En av poliserna, en 29-årig man, dödförklarades senare på sjukhus. Även den misstänkte gärningspersonen sköts och dödades. I samband med skottlossningen utfärdade polisen en varning till allmänheten, en så kallad code red.

Poliser från fem polisdistrikt kallades till området innan skytten sköts efter två timmar. Dessutom deltog Swat, den amerikanska polisens insatsstyrka samt bombtekniker.

Flerbostadshuset där skjutningen ägde rum beskrivs på sin hemsida som "ett av de vänligaste bostadsområdena" i regionen.

Gärningsmannen har ännu inte identifierats, enligt AFP, och det är oklart vad som ligger bakom dådet.

USA:s president Donald Trump twittrar sina kondoleanser till offren och deras familjer.