TT-Utrikes

Fler än 80 ombord på försvunna färjan

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Myndigheterna bekräftar att fler än 80 passagerare fanns ombord på den färja som sjönk i önationen Kiribati i Stilla havet. Ett febrilt sökarbete pågår, men endast sju människor har hittills hittats vid liv och hoppet att hitta fler överlevande blir allt mindre.(TT)

Myndigheterna bekräftar att fler än 80 passagerare fanns ombord på den färja som sjönk i önationen Kiribati i Stilla havet.

Ett febrilt sökarbete pågår, men endast sju människor har hittills hittats vid liv och hoppet att hitta fler överlevande blir allt mindre.

Det var till en början oklart hur många som kan ha funnits ombord när färjan gick under. Det fanns olika uppgifter om 35 personer upp till 100, men det börjar nu klarna.

"Myndigheterna i Kiribati har bekräftat att omkring 80 personer plus omkring fem besättningsmedlemmar fanns ombord på färjan", säger räddningskoordinationscentralen i Nya Zeeland i ett uttalande.

Enligt uttalandet letar fyra flygplan från Nya Zeeland, Australien och USA i området där färjan försvann. Fokus ligger på att hitta en av gummibåtarna som sjösattes när färjan sjönk.

"Gummibåten är gjord för att rymma 25 personer, men den kan ta fler", enligt uttalandet.