TT-Utrikes

Familj återfunnen efter piratdrama

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Ett amerikanskt par med två små barn på resa genom Sydamerika har varit försvunna i Brasilien sedan pirater attackerat familjens båt i lördags i Amazonasområdet. Nu har familjen återfunnits vid liv, enligt myndigheterna. En fiskare hittade amerikanerna efter flera dagar i djungeln.(TT)

Ett amerikanskt par med två små barn på resa genom Sydamerika har varit försvunna i Brasilien sedan pirater attackerat familjens båt i lördags i Amazonasområdet.

Nu har familjen återfunnits vid liv, enligt myndigheterna. En fiskare hittade amerikanerna efter flera dagar i djungeln. Förutom insektsbett och skrapsår är de vid god vigör, men ska ändå tillbringa natten på ett sjukhus.

Det finns inga uppgifter på hur familjen lyckats fly undan piraterna.

Kvinnan och mannen är i 40-årsåldern, och deras döttrar 3 och 7 år. De försvann i söndags i närheten av staden Breves i delstaten Pará, enligt brasilianska myndigheter som sökt efter familjen.

Paret driver en reseblogg sedan 2012.

Det var det andra fallet med turister som försvinner i Amazonasområdet i norra Brasilien den senaste tiden. I september mördades en brittisk kvinna som paddlade kajak i området .