TT-Utrikes

Explosion vid tv-station i centrala Aten

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En kraftig explosion har inträffat vid en tv-station i Greklands huvudstad Aten. Tv-bolaget kritiserar regeringen för att inte skydda medier i landet. Enligt polisen rör det sig om en hemmagjord sprängladdning som briserade vid den grekiska tv-kanalen Skais lokaler klockan 02. 35 lokal tid.(TT)

Enligt polisen rör det sig om en hemmagjord sprängladdning som briserade vid den grekiska tv-kanalen Skais lokaler klockan 02.35 lokal tid.

Ingen person kom till skada men explosionen orsakade stora materiella skador på byggnaden. Tv-kanalen skriver på sin hemsida att rutor krossades på de sex första våningarna.

Sprängladdningen uppges ha innehållit omkring fem kilo sprängmedel och ska ha placerats i en smal gränd intill byggnaden.

Greklands civilförsvarsminister Olga Gerovassili beskriver explosionen som en attack mot demokratin, men understryker att denna inte är hotad. Antiterrorpolisen har inlett en utredning med fokus på grekiska extremistgrupper.

Attacker mot mediebolag, större företag och ambassader har varit vanligt förekommande i landet de senaste åren och skylls på anarkistiska och vänsterextrema grupper.

"Terroristattacken kommer inte att avskräcka oss", skriver Skai i ett uttalande, och anklagar regeringen för att inte skydda medierna trots återkommande hot mot tv-stationen.