TT-Utrikes

Brittisk ambassadanställd mördad i Libanon

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En brittisk medborgare som arbetade på Storbritanniens ambassad i Beirut har hittats mördad. Mordet ska inte vara politiskt motiverat. - Vårt första intryck är att det inte är politiskt motiverat, säger en tjänsteman på ambassaden som deltar i utredningen.(TT)

– Vårt första intryck är att det inte är politiskt motiverat, säger en tjänsteman på ambassaden som deltar i utredningen.

Rebecca Dykes kropp hittades vid sidan av en motorväg på söndagen. Högt uppsatta poliskällor säger till BBC att hon ska hon ha strypts till döds och utsatts för sexuella övergrepp. Enligt uppgifter till AFP hittades hon med ett rep runt halsen. Polisen meddelar att en utredning har inletts och att ytterligare en obduktion kommer att genomföras.

"Vi är förkrossade av förlusten av vår älskade Rebecca. Vi gör allt vi kan för att få reda på vad som har hänt. Vi ber medier att respektera vårt privatliv", skriver hennes familj i ett uttalande som har förmedlats via brittiska utrikesdepartementet.

"Hela ambassaden är djupt chockad och sorgsna av den här nyheten. Våra tankar är med Beckys familj, vänner och kollegor för deras förlust", skriver den brittiska ambassadören i Libanon Hugo Shorter i ett uttalande.

Rebecca Dykes har arbetat vid den brittiska ambassaden på avdelningen för internationell utveckling sedan januari 2017. Hon hade tidigare arbetat med samma frågor i Irak och i Libyen.