TT-Utrikes

32 gripna vid gränsprotest i USA

TT-Utrikes Artikeln publicerades

32 personer har gripits vid en demonstration för migranters rättigheter vid den amerikanska gränsen i San Diego i Kalifornien, USA. Många av dem är religiösa ledare.(TT)

Demonstranterna vid gränsen mot Mexiko kräver att kvarhållande och utvisning av migranter ska upphöra och att USA ska släppa in de människor som anlände till Tijuana i Mexiko i november, i en så kallad migrantkaravan.

Bland de mer än 400 demonstranterna fanns företrädare för kyrkor, moskéer, synagogor och ursprungsbefolkningars organisationer. Med sånger och böner tog de sig framåt i rader bestående av fyra till sex personer. Några av deltagarna bar tröjor med texten "Love knows no borders", "Kärleken känner inga gränser".

De försågs med handfängsel och leddes bort när de nådde ett förbjudet område vid gränsstängslet.

– Vi uppmanar USA att respektera migranternas rättigheter, säger Joyce Ajlouny, generalsekreterare vid AFSC (American Friends Service Committee), som arrangerat demonstrationen.

Organisationen tog emot Nobels fredspris 1947.

USA:s gränsmyndighet meddelar att 31 personer gripits för intrång och en för övergrepp på en tjänsteman.

Tusentals migranter lever i överbefolkade härbärgen i Tijuana efter att ha tagit sig från Centralamerika i flykt undan fattigdom och våld.