Nyheter

Zackrisson fixade tionde raka

Monsterformen håller i sig. Både för Patrik Zackrisson och hans Skellefteå. Zackrisson sköt segermålet när Skellefteå tog tionde raka segern - 3-2 borta mot HV71. Västerbottenslaget blev, efter två raka SM-guld, nedpetat från tronen av Växjö i våras.(TT)
Publicerad 25 november 2015

Västerbottenslaget blev, efter två raka SM-guld, nedpetat från tronen av Växjö i våras.

Den här säsongen är det meningen att det ska bli revansch.

Formen är det inget fel på.

Tionde raka segern, och den 15:e raka matchen med poäng, kom i bortamötet med HV71.

Skellefteå har inte kammat noll sedan den 3 oktober då serieledande Frölunda - som nu är två poäng framför - vann stort på hemmaplan, 6-2.

Sju i rad

Att Patrik Zackrisson skulle avgöra var inte heller någon skräll.

Skellefteåcentern har gjort poäng i sju matcher i rad (3+8).

””

Zackrisson fick inte ordentlig träff på pucken, men den gled ändå in bakom hemmamålvakten Fredrik Pettersson-Wentzel.

Då hade 1.29 spelats av den tredje perioden - och för första gången i matchen var Västerbottenslaget i ledningen.

Hård press

Den höll laget matchen ut, trots att HV71, som hade vunnit fyra av sina fem senaste matcher, satte hård press.

””
””

Skellefteå dominerade stort i första perioden och radade upp chanser. Hade ett skott i stolpen (Pär Lindholm), två frilägen (Mattias Ritola och John Norman) och både Tim Heed och Erik Forssell brände öppet mål.

Hemmalaget hade bara fyra skott på mål - men tog tillvara på ett av dem. Anton Bengtsson slog in en retur från gästernas målvakt Markus Svensson sedan Kristofer Berglund först skjutit.

Sedan lyfte sig båda lagen. Skellefteå vässade effektiviteten och HV71 lyfte upp spelet.

Andrew Calof, som gjorde tre poäng, kvitterade i numerärt överläge, men Mattias Tedenby satte snyggt 2-1 precis efteråt.

Det blev sista hemmamålet för kvällen. Backen Marcus Pettersson kvitterade till 2-2 efter halva matchen innan Zackrisson avgjorde i början av tredje.