TT-Sport

Inget tempo när Växjö vann i sudden

TT-Sport Artikeln publicerades
Foto:MIKAEL FRITZON

Modo och Växjö blev första lagen att spela tre mot tre i förlängning i SHL - och Växjö första laget att avgöra i den spelformen. -Ligan fick som den ville och vi avgjorde, log Växjös tränare Sam Hallam.(TT)

Mitt under brinnande säsongen ändrade SHL reglerna i förlängning, gick ned från fyra mot fyra till tre mot tre.

Ändringen har varit omdiskuterad och torde bli det i än högre grad efter några omgångar.

Modo och Växjö blev först ut, sedan Noah Welch på annandagen kvitterat Modos 3-2-ledning med bara 59 sekunder kvar i spel sex mot fem.

Huruvida Modo är någon rejäl måttstock kan diskuteras, men den här kvällen dominerade i alla fall Växjö tre mot tre-spelet kraftigt.

– Det gynnar lagen med de skickligare spelarna, det var bara en tidsfråga innan Växjö skulle avgöra, sade Modos assisterande tränare Jan-Axel Alavaara.

Och den som avgjorde blev Robert Rosén som satte dit segerpucken från nära håll.

– Ligan fick som den ville och vi avgjorde, då är jag nöjd. Men visst var det segt? Inget tempo, sade Sam Hallam.

– Men visst gynnas skickliga spelare, vi ser ju vad Robert kan göra.

Växjös större skicklighet totalt sett avgjorde också mot Modo. Hemmalaget hade ledningen med 3-1 i mitten av andra perioden Cory Murphy tryckte in en reducering och öppnade matchen inför tredje perioden.

– Det målet gav oss chansen att vinna matchen, sade Sam Hallam.

Växjö öste på för fullt i tredje perioden, och fick till slut mycket rättvist utdelning och chansen att ta den extrapoäng laget också tog.

Framtiden ser ljus ut för Sam Hallams lag, som avslutade spelet före jul med tre segrar på fyra matcher och är på väg uppåt.

Däremot ser framtiden betydligt dystrare ut för Modo, som åkte ned på sista plats i tabellen och har tre av sina bästa spelare i JVM-laget, bland annat omskrivne William Nylander.

– Vi är i en tuff situation, men har varit det länge nu. Alla spelare måste vara på max i varje byte, varje period, varje kväll - och så kommer det att vara till sista matchen, sade Jan-Axel Alavaara.

Modo har värvat tjeckiske forwarden Radek Smolarek under juluppehållet och meningen var att han skulle spela mot Växjö. Men hans utrustning försvann på vägen från Tjeckien till Örnsköldsvik och han kom aldrig till start.