Nyheter

Växjö tog snabb revansch i CHL

Svenska mästarlaget Växjö kom tillbaka efter premiärförlusten i Champions Hockey League och besegrade Salzburg med 5-2. - Vårt powerplay var bra och det är sånt som vinner matcher, sade Ortega till SVT.(TT)
Publicerad 1 september 2018

Växjö gjorde tre av sina mål i numerärt överläge och amerikanska nyförvärvet Austin Ortega gjorde hattrick och stod även för en assist. Fjolårets CHL-finalist föll hemma mot Bern med 1-2 i torsdags, men tog nu snabb revansch.

Ortega och Janne Pesonen såg till att Växjö gick fram till en 2-0-ledning och tog greppet redan i första perioden. Roman Horak gjorde Växjös mål i andra perioden innan Ortega i den tredje sköt 4-1 och fastställde 5-2 i tom bur.

””

Tuffare blev det för Frölunda, som föll mot ZSC Lions från Zürich efter straffar. Det svenska laget hamnade i underläge i den första perioden när det schweiziska mästarlaget var bättre och skapade många chanser. I den andra perioden kvitterade Frölunda tidigt innan ZSC Lions återigen tog ledningen i en period som blev sönderryckt av totalt 18 utvisningsminuter.

Frölunda lyckades ta matchen till förlängning efter att Gustav Lindström satt 2-2 i numerärt överläge i den tredje perioden. En mållös förlängning ledde till straffar - där svenske Fredrik Pettersson blev matchhjälte för ZSC Lions med den avgörande straffen.