Nyheter

Tyskland och Spanien till U21-final

Tyskland slutade gå och började springa. Det gav finalavancemang i U21-EM i fotboll, även om avgörandet mot England dröjde till straffläggningen, 6-5 (2-2). Saúl gjorde tre mål på Italien och skickade Spanien till guldmatchen, 3-1.(TT)
Publicerad 27 juni 2017

Det var bättre fart på Tyskland i semifinalen mot England än i gruppavslutningen mot Italien - då lagen promenerade fram till en italiensk 1-0-seger, ett resultat som tog båda länderna vidare.

Tyskland förde matchen i Tychy och Davie Selke nickade in 1-0 i den 35:e minuten.

Det skulle dock krävas mer för att boka plats i finalen i Krakow. England vände nämligen på matchen.

Demarai Gray slog till på volley efter en hörna och kvitterade strax före paus och på andra sidan vilan stötte Tammy Abraham in 2-1. Då hade tyske vänsteryttern Serge Gnabry, som brände flera bra lägen i andra änden av planen, väl generöst lämnat över bollen till motståndarmittfältaren och framspelaren Will Hughes.

Inhoppare kvitterade

När Selke sedan tvingades lämna planen inventerade Tysklands förbundskapten Stefan Kuntz avbytarbänken och hittade Darmstadt-anfallaren Felix Platte. Platte hoppade in i den 63:e minuten och nickskarvade in kvitteringen på hörna sju minuter senare.

Tyskland fortsatte att trycka på men "väntade" med avgörandet till straffläggningen.

Där följdes lagen åt, via varsin miss, till den femte och sista ordinarie omgången. Tyske inhopparen Nadiem Amiri höll nerverna i styr och slog sin straff i mål. Nathan Redmond, som också startade på bänken, klarade inte av pressen och den tyske målvakten Julian Pollersbeck blev hjälte.

Tre gånger Saúl

För Spanien gick det enklare. Saúl Níguez gjorde tre mål - 1-0, 2-1 och 3-1 - på lite mer än 20 minuter och förpassade Italien, som fick mittfältaren Roberto Gagliardini utvisad efter en knapp timmes spel, ut turneringen.

Federico Bernardeschi gjorde Italiens mål.