Nyheter

Tredje raka derbysegern för Djurgården

Djurgården vann även säsongens tredje Stockholmsderby mot AIK i SDHL-ishockeyn, 5-2. Det var lagets åttonde raka seger i serien. Det var mållöst efter att halva matchen spelats. Sedan gjorde Djurgården två mål i slutet av den andra perioden genom Josefine Jakobsen och Andrea Dalen.(TT)
Publicerad 17 januari 2018

Djurgården vann även säsongens tredje Stockholmsderby mot AIK i SDHL-ishockeyn, 5-2.

Det var lagets åttonde raka seger i serien.

Det var mållöst efter att halva matchen spelats. Sedan gjorde Djurgården två mål i slutet av den andra perioden genom Josefine Jakobsen och Andrea Dalen. Norskan gjorde sitt andra mål för kvällen i sjätte minuten i tredje perioden. Det var Dalens 26:e mål för säsongen och hon är tvåa i målligan efter Linköpings Lara Stalder (31 mål).

AIK:s OS-spelare Lisa Johansson reducerade senare till 1-3 genom ett skott rakt upp i krysset. Drygt minuten senare punkterade dock Djurgården matchen då Elin Johansson satte 4-1. Hon utökade till 5-1 drygt två minuter senare.

AIK:s Lisa Johansson blev matchens tredje tvåmålsskytt då hon gjorde 2-5.

För AIK var det tredje förlusten på fem dagar. Man saknade OS-spelaren Sara Hjalmarsson som är avstängd.

Djurgården är kvar på fjärde plats och AIK är kvar på den sjunde.