TT-Sport

Tiger Woods: "Som dag och natt"

TT-Sport Artikeln publicerades

Tiger Woods siktar på seger i sin comeback efter tio månaders frånvaro. Men är samtidigt bara glad över att kunna svinga en golfklubba. - Ni anar inte hur upprymd jag är av det, säger han. Tiger Woods har fyra ryggoperationer på två år bakom sig.(TT)

Tiger Woods har fyra ryggoperationer på två år bakom sig. Tre gånger har han gjort comeback i sin egen tävling Hero World Challenge. Men till skillnad från förra året dras han inte med nervproblem i benet.

– Det är skillnad på nu och mina senaste två comebacker i den här tävlingen. Förra året hade jag problem. Det är som dag och natt mot i år, säger den 14-faldige majorvinnaren, vars senaste comeback bara varade i några månader.

Årets tävling spelas på Bahamas. Startfältet består av 18 av världens bästa golfare, bland dem svenskarna Henrik Stenson och Alexander Norén.

– Jag vill bara kunna spela den här veckan, alla fyra dagar och ge mig själv en chans på att sista nio på söndag och försöka vinna det här, säger han.

Samtidigt är 41-åringen glad över att ens vara tillbaka på banan.

– Nu kan jag göra en sving, ni anar inte hur upprymd jag är av det.

– Jag vet inte var jag står. Hur hårt jag kan slå och vilka slag jag kan slå. Jag vet inte vad som väntar eftersom jag fortfarande lär mig den här kroppen.