Nyheter

Sverige en hemmaseger från VM

Sverige tog en övertygande seger, 31-20, borta mot Makedonien i det första playoff-mötet. Nu ska det mycket till för att det inte ska bli något VM i Tyskland i vinter. - Otroligt skönt att vinna med så mycket faktiskt, säger lagkaptenen Sabina Jacobsen.(TT)
Publicerad 10 juni 2017

De makedonska spelarna höll jämna steg med svenskorna i ungefär en halv halvlek, mycket på grund av fint målvaktsspel i hemmalaget.

Men Sverige var en klass bättre - framför allt försvarsmässigt - och tog sakta men säkert över spelet. Blågult gick till pausvila med en tremålsledning och känslan att det fortfarande fanns mer att plocka fram.

””

Och Sverige gjorde sitt.

Strömavbrott

I den andra halvleken skaffade sig Sverige snart en ledning med åtta bollar.

””

Med drygt tio minuter kvar blev det plötsligt beckmörkt i hallen, och matchen i Skopje avbröts i en kvart.

””

Avbrottet störde dock inte Sverige.

De sista minuterna blev också de totalt Sverigedominerade - trots att förbundskapten Henrik Signell kunde gå runt på hela laget - och segern skrevs till slut till 31-20, efter mål av elva olika svenska målskyttar.

””

Retur i Ystad

Returen spelas i Ystad på tisdag och det krävs en ordentlig svensk genomklappning för att stoppa laget från en plats i VM i Tyskland i december.