TT-Sport

"Sverige borde pressa Italiens mittfält"

TT-Sport Artikeln publicerades

Sverige ställs inte mot den bästa av italienska upplagor. Man har hoppat över en generation, menar La Stampa-journalisten Paolo Brusorio. - Verratti är en stor talang men har aldrig tillfört samma kvalitet i landslaget som i PSG.(TT)

Gianluigi Buffon, Daniele De Rossi och Andrea Barzagli vann VM-guld med Italien 2006 och är fortfarande betydelsefulla spelare i landslaget. Torinos målkung Andrea Belotti och Milan-målvakten Gianluigi Donnarumma tillhör den nya generationen.

– Men däremellan finns inga stora spelare till (förbundskapten) Venturas förfogande, säger Paolo Brusorio.

Och de stora spelare som finns har inte levt upp till förväntningar, menar journalisten.

– (Marco) Verratti är en stor talang men vi väntar på att han ska spela lika bra i landslaget som i PSG, och vi har väntat länge. Kanske beror det på hans position i landslaget, kanske beror det på pressen det innebär att representera Italien. Verratti är aldrig lika bra i landslaget som i PSG.

Det italienska mittfältet har svagheter, menar Brusorio.

– Sverige borde pressa Italiens mittfält. Det blir nyckeln för svensk del.

Enligt La Stampa-journalisten vore ett VM utan Italien en "katastrof" och pressen på laget i hemlandet beskrivs som "enorm". Förbundskaptenen Gian Piero Ventura ifrågasätts inte sällan för att han inte spelar Napolis formstarke anfallare Lorenzo Insigne.

– Viktigast för Italien blir att ha rörelse på anfallarna. En som kan lyckas med det är Insigne, en av de bästa italienska spelarna, men han kommer att bänkas. Vi i media tycker han ska spela men problemet är att han inte passar i Venturas 3-5-2-formation. Insigne är ett stort samtalsämne i Italien.